novinky 

Skutočný príbeh Ivety Bartošovej sa uzavrie: Začalo sa natáčanie 3. série úspešného Voyo Originálu Iveta

Nové časti minsérie sa zamerajú na záverečnú etapu života speváckej hviezdy Ivety Bartošovej, ktorá bola poznačená alkoholom, užívaním antidepresív, neprestajným hľadaním lásky a bulvárnymi škandálmi.


V budove Mestského súdu v Prahe sa uplynulý víkend začalo natáčanie záverečnej 3. série úspešnej životopisnej minisérie Iveta s podtitulom „Navždy tvá“, ktorá vzniká pod značkou Voyo Originál. V jej úvode sa tvorcovia, na čele s režisérom a scenáristom Michalom Samirom, zamerali na priebeh súdneho sporu medzi právnikmi Ladislava Štaidla a Ivety Bartošovej o opatrovníctvo ich syna Artura. Ivetu pre Voyonatáča produkčná spoločnosť Barletta Productions na čele s producentmi Majou Hamplovou a Matějom Chlupáčkom. Kreatívnym producentom Voyo je Matěj Podzimek.

„Streamovacia služba Voyo prináša svojim predplatiteľom čoraz širšiu a pestrejšiu ponuku exkluzívnych titulov pôvodnej tvorby. Iveta patrí medzi doposiaľ najúspešnejšie Voyo Originály, pričom ide naozaj o výnimočné dielo tej najvyššej produkčnej kvality. V záverečných častiach sa tak uzavrie pozoruhodný životný príbeh jednej z najobľúbenejších československých speváckych hviezd, ktorej hity sú večné,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

Trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla sa Ivetin život a kariéra zmenili na nepoznanie: alkohol, antidepresíva a každodenný záujem bulvárnych médií jej berú nádej. Vypredané haly a úspešné albumy sa zdajú byť minulosťou, ale Iveta sa nemieni vzdať. Je presvedčená, že pravá láska na ňu stále čaká. A predovšetkým, má vedľa seba toho, kto ju nikdy neopustí – svojho dospievajúceho syna Artura.

„Vždy som si myslel, že zo všetkých sérií Ivety budú scenáre a príprava tej tretej zďaleka najjednoduchšie. Za toto obdobie je všetko možné ľahko vyhľadať, je tu nepreberné množstvo videí, rozhovorov a záznamov. Ale opak bol pravdou. Dotýkame sa totiž toho najkrehkejšieho a najkomplikovanejšieho obdobia, akým si človek môže prejsť. Navyše, väčšina verejnosti má jasne stanovené, kto je v tomto príbehu kladný, kto záporný hrdina a kto je za čo zodpovedný,“ hovorí režisér a scenárista Ivety Michal Samir a dodáva: „Tak ako je v celej minisérii zvykom, aj tentoraz prinášame iný uhol pohľadu. Taký, ktorý mnohým ľuďom nemusí vyhovovať, pretože neodráža to, o čom sú z médií pevne presvedčení. Nehľadiac na to, že ‚problémy s alkoholom‘, ako sa u nás často nazýva alkoholizmus, je téma, ktorá sa dotýka priamo alebo aspoň prostredníctvom niekoho blízkeho prakticky každého z nás.“

V hlavnej úlohe minisérie sa opäť objaví Anna Fialová, ktorá tak so svojím predobrazom prejde celkovo viac ako tri dekády života. K Fialovej sa v tretej sérii pridajú David Prachař ako Ivetin partner a majiteľ bezpečnostnej agentúry Josef Rychtář, Richard Krajčo ako Ivetin oddaný fanúšik Zdeněk Macura a Filip Rajmont ako niekdajší kráľ bulvárnych médií Pavel Novotný so svojou podriadenou, novinárkou a zároveň Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková si zahrá Gabinu hlavnú rivalku, bulvárnu novinárku Simonu, a Alena Mihulová si zopakuje úlohu Ivetinej matky Svatavy Bartošovej. 

Ako náročné bolo tentoraz obsadzovanie jednotlivých rolí prezrádza producentka Barletta Productions a kastingová režisérka Maja Hamplová: „Už tretí raz a stále ako prvýkrát. Kasting tretej série seriálu Iveta priniesol ďalšie výzvy. Rovnako, ako v predchádzajúcich sériách, bolo naozaj náročné nájsť správneho predstaviteľa pre rolu Ladislava Štaidla, tu sa táto neľahká úloha zopakovala hneď dvakrát – nájsť predstaviteľov pre postavy Zdeňka Macuru a Jozefa Rychtářa. Myslím si, že Richard Krajčo a David Prachař sa vďaka svojmu hereckému talentu postarajú o to, aby sme skutočné osoby nezobrazovali ako karikatúry. Veľmi sa na to teším. Novinársku partiu doplní Filip Rajmont v úlohe Pavla Novotného, za mňa takmer na nerozoznanie od skutočnej predlohy.“

„Každá z jednotlivých sérií Ivety má svoj vlastný vizuálny štýl, každý odráža estetiku aj tempo doby, v ktorej sa odohráva. A keďže je známe, že doba sa zrýchľuje, posledná séria zachytáva hektické obdobie, keď do nášho života naplno vstúpili digitálne technológie a všetko sme mohli získať okamžite a online. Veci, zážitky… a osudy živého človeka,“ dodáva kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek.


Iveta III. // scenár a réžia: Michal Samir // producenti Barletta Productions: Matěj Chlupáček, Maja Hamplová // kreatívny producent Voyo: Matěj Podzimek // výkonný producent Barletta Productions: Jiří Holan // výkonná producentka Voyo: Kateřina Zavadová // vedúci natáčania: Daniel Rouha // produkcia: Lukáš Škoda // kamera: Martin Douba // zvuk: Ivo Broum // architekt: Milan Býček // kostýmová výtvarníčka: Jarmila Dunděrová // umelecká maskérka: Lenka Nosková // hrajú: Anna Fialová, David Prachař, Richard Krajčo, Filip Rajmont, Zuzana Zlatohlávková, Jana Stryková, Daniel Kadlec, Patricie Pagáčová, Alena Mihulová, Ján Jackuliak a ďalší

Komentujte cez Facebook

Related posts